انتخاب دوربین مناسب اولین قدم برای افزایش امنیت شما است و امروزه با توجه به بازه بزرگی که از دوربین ها با تکنولوژی ها ، کیفیت ها ، کاربرد ها و .... متفاوت وجود دارد،تشخیص دوربین مورد نیاز برای استفاده شما کار آسانی نیست .اما امروز دوربین ها رابه دو دسته بندی کلی تقسیم کرده ایم و هرکدام را با تمامی ویژگی هایش توضیح خواهیم داد تا انتخاب شما را راحت تر کنیم :
دوربین های آنالوگ (HD) و ip (تحت شبکه)
به طور خلاصه تفاوت این دو نوع دوربین در این است که دوربین های آنالوگ با استفاده ازکابل های کواکسیال تصویر را به دستگاه ضبط dvr منتقل می کند و ابتدا در نسل های اولیه تصاویر بر روی vhs ذخیره می شد اما با گذر زمان و پیشرفت این دوربین ها به نسل های بعدی (hd) امکان ذخیره بر روی هارد دیسک و dvd فراهم شد. که عملکرد آن را درتصویر زیر مشاهده می کنید:
از طرفی دیگر دوربین های ip تصاویری که از دوربین ها دریافت می کند به را با استفاده از internet protocol (ip) تبدیل می کند و بصورت دیجیتال در شبکه های کامپیوتری منتقل می شود ، سپس توسط nvr تصاویر را کنترل می کند که این عملکرد کاملا دقیق می باشد همانند تصویر زیر:
با توجه به اینکه بعد از سال 2013 دوربین های آنالوگ با کیفیت HD وارد بازار شدند، ما هم با توجه به بازار روز به شرح دوربین های آنالوگ hd یا
AHD (Analog High Definition) می پردازیم.
دوربین های آنالوگ با استفاده از کابل کواکسیال تصویری تا حداکثر کیفیت 1080p منتقل می کند . نسل های جدیدتری نیز از این دوربین ها به بازار آمده که از رزولوشن و کیفیت بالاتری برخوردار است و حتی از کیفیت 4k پشتیبانی می کنند.
دوربین های آنالوگ به سه نسل تقسیم می شوند :
AHD
این تکنولوژی اولین بار توسط کمپانی کره ای NextChip وارد بازار شد و رزولوشن 720p راپشتیبانی می کرد. اما نسخه دوم آن کیفیت را به 1080p می رساند. در ابتدا این تکنولوژی به علت پشتیبانی محدودی که داشت مورد استفاده قرار نمی گرفت ولی با گذشت زمان و افت قیمت آن در بازار جا افتاد و مورد استفاده ی سایر برندها قرار گرفت.
به طور کلی ahd انتخاب خوب و به صرفه ای در ایران است چرا که با قیمتی پایین می توان از برند های متفرقه ،این دوربین ها را تهیه کرد و با قیمتی کمی بیشتر برند های معروف و با کیفیت دوربین های خوبی را ارائه می دهند.
CVI
Composite Video Interface به معنای رابط کاربری تصویری مرکب است و این تکنولوژی اولین بار توسط برند معتبر dahua ساخته شد و پس از مدتی برند های دیگر نیز به ساخت این محصولات رو آوردند.
در ابتدا این تکنولوژی انحصاری شرکت dahua بود اما بعد ها در سال 2016 این کمپانی تصمیم خود را عوض کرد و در نسخه سوم دوربین هایش پشتیبانی از برند های دیگر را نیز انجام داد اما همچنان در دوربین های آنالوگ hd پرچمدار است.
TVI
ابداع گر این تکنولوژی شرکت چیپ سازی Techpoint است که با چند شرکت دیگر نیز همکاری داشته است و معتبر ترین این شرکت ها شرکت های داهوا و هایک ویژن هستند که رقبای خوبی نیز هستند.
شرکت های دیگری مانند Speco,CNB و KT&C و شرکت های متفرقه ی دیگری نیز شامل پشتیبانی از این تکنولوژی هستند.
در نسخه ی سوم این دوربین ها که نسخه ی جدید آن محسوب می شود ، پشتیبانی دستگاه های ضبط به خوبی فراهم شده و می توان تا رزولوشن 4K مگاپیکسل از این دوربین ها استفاده کرد.
دوربین های ip تحت شبکه
این دوربین های امروزه جایگاه خوبی در بازار جهانی دارد اما دوربین های آنالوگ نسبت به دوربین های ip قیمتی کمتر ، عملکردی ساده تر و پرکاربردتر هستند و اکثر دوربین های نصب شده در مکان های کوچک و واحد های اداری و تجاری دوربین های آنالوگ هستند.
اما دوربین های تحت شبکه دوربین هایی تخصصی تر هستند و با تکنولوژی های به روزتری که دارد کیفیت، مقاومت ، پشتیبانی بهتری را دارند و کابل کشی این دوربین ها فرایندی ساده و سریع تری است.
اما همین قیمت گران تر باعث شده که بتوانید در کنار دوربین های ip از فواید دیگری مانند برنامه های تحلیل تصویر، دسترسی ساده تر از راه دور ، کابل های poe و نصب راحت ترآن بهره مند شد.
همچنین در دوربین های تحت شبکه با توجه به اینکه عمل فشرده سازی داده ها و کدگذاری (Encode)تصویر در داخل خود دوربین انجام می شود ویژگی های دیگری نیز دارد برای مثال برای انتقال تصویر مشکل کمتری خواهید داشت و پهنای باند شما محدود نمی شود و حتی در فرایند ضبط و دریافت تصاویر این دوربین ها به سخت افزار یا تجهیزات جداگانه ای نیاز ندارید.
به عنوان نتیجه گیری دوربین های آنالوگ، دوربین های مقرون به صرفه ، پر کاربرد وساده ای هستند و برای مناطق مسکونی ، تجاری و اداری مورد استفاده قرار می گیرد و ازطرفی دیگر دوربین های ip تحت شبکه سیستم پیشرفته تری دارند و برای استفاده های تخصصی تر انتخاب بهتری است.
به طور خلاصه تفاوت اصلی دوربین های مداربسته آنالوگ و دوربین های مداربسته تحت شبکه به کیفیت آن ها برمی گردد، در دوربین های تحت شبکه تصویر اول پردازش شده سپس به وسیله کابل شبکه به صورت دیتا انتقال پیدا می کند. ولی در دوربین آنالوگ پردازش برروی تصویر انجام نمی گیرد و تصویر برروی کابل کواکسیال انتقال پیدا می کند. از مزایای دوربین تحت شبکه می توان به رزولوشن بالا، پردازش تصویر،استهلاک پایین و امکان استفاده از سوئیچ که باعث کاهش هزینه های اجرایی اولیه می شود را نام برد. از معایب این دوربین ها، می توان قیمت بالای آن و پیچیدگی در راه اندازی اولیه آنها نام برد.
در دوربین آنالوگ مزایایی همچون سادگی در نصب، ارزان بودن آن به چشم می آید و ضعف هایی همچون رزولوشن پایین، عدم پردازش تصویر، نویزپذیری، حجم زیاد کابل کشی اولیه، افت سیگنال به چشم می خورد.